Referendum o ochrane rodiny

24.05.2014 11:16

Je referendum NUTNÉ?

Aliancia za rodinu sa rozhodla v roku 2014 zrealizovať referendum OCHRANE RODINY. Chceme, aby rodina zostala najdôležitejšou hodnotou spoločnosti. Dajme účasťou na petícii a referende najavo, že manželstvo a rodina sú pre nás skutočne dôležité. Chceme nechať rozhodovať rodiny.

Hrozí nám niečo?

Sledujúc zahraničie, kde sa nátlak nikdy nezastavuje, ale vždy pokračuje od registrovaných partnerstiev, cez "manželstvá" homosexuálov a adopcie detí až po tresty za vyslovenie svojho názoru, sme po dlhej a zodpovednej úvahe zahŕňajúcej mnohé konzultácie prišli k presvedčeniu, že referendum O OCHRANE RODINY je nevyhnutné.

Dnes ešte môžeme...

Sme si vedomí veľkosti tohto kroku, avšak uvedomujeme si aj to, že dnes ešte môžeme tieto kľúčové hodnoty brániť, zajtra môže byť neskoro. Akonáhle totiž povolíme registrované partnerstvá, kvôli európskym súdom im musíme priznať takmer rovnaké práva, ako manželstvu, vrátane adopcií.

Navrhovaná zmena v ústave nestačí 

Vítame všetky snahy politikov zamerané na zlepšenie situácie v oblasti ochrany manželstva a rodiny. Avšak žiadna zo súčasných aktivít zatiaľ nenapĺňa ciele Aliancie v celej ich šírke a najmä naliehavosti.

4 kľúčové otázky

Preto sme 5.apríla 2014 spustili zber podpisov pod petíciu za vypísanie Referenda O OCHRANE RODINY s nasledujúcimi otázkami [vysvetlenia k dôležitosti otázok nájdete po kliknutí na ne]:
1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?
2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?
3. Súhlasíte s tým, aby žiadnemu inému spolužitiu osôb okrem manželstva nebola priznaná osobitná ochrana, práva a povinnosti, ktoré  sú  právnymi normami k 1.3.2014 priznané iba manželstvu a manželom (najmä  uznanie,  registrácia či evidovanie ako životného spoločenstva pred verejnou autoritou, možnosť osvojenia dieťaťa druhým manželom rodiča)?

4. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovat účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho  správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?

Ústavnosť

Otázky sme konzultovali s viacerými expertmi na ústavné právo a sme presvedčení, že spĺňajú podmienky na vyhlásenie.

Nechceme experimenty na deťoch

Ponúkame Slovensku možnosť odmietnuť sociálne experimenty s deťmi a rodinami. Žiadne iné spolužitie, okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou sa nemôže nazývať manželstvom, žiadni dvaja otcovia nenahradia matku ani dve či tri matky nenahradia otca. Zároveň sme presvedčení, že rodičia musia mať právo na výchovu svojich detí v súlade s ich hodnotami a presvedčením a škola ich nemôže nútiť do vzdelávania v oblasti sexuálneho správania či rôznych kultúrno-etických otázkach bez ich súhlasu.

Tiež si uvedomujeme, že rodiny trápia aj mnohé praktické sociálne a ekonomické ťažkosti. Preto Aliancia za rodinu bude navrhovať a presadzovať opatrenia na zlepšenie sociálnych podmienok rodín na Slovensku. 

Spolu s voľbami

Sme radi, že novozvolený pán prezident Andrej Kiska nám ešte pred druhým kolom volieb sľúbil, že ak petícia splní ústavné požiadavky, tak referendum vypíše a spojí ho s voľbami, aby sa šetrili náklady. Ak to bude možné, referendum by mohlo byť už pri voľbách do samospráv, na jeseň 2014. Prieskumy ukazujú, že Slovensku na rodine záleží, že manželstvo vníma ako veľmi dôležité, že nechce pokusy na deťoch. Aj preto sme presvedčení, že referendum bude úspešné.

Petičný výbor

Anton Chromík, Anna Verešová a Peter Kremský – hovorcovia Aliancie
Tomáš Kováčik, hovorca Národného pochodu za život
Eva Grey - matka a lekárka
Štefan Bučko - herec
Alfons Juck – novinár a manažér

Zapíšte sa do histórie, pridajte sa k nám

Chceme a budeme chrániť rodinu, manželstvo a deti pokiaľ to len bude možné. Pridajte sa k nám a tvorte spolu s nami míľnik v histórii Slovenska! Spolu môžeme zastaviť ideológiu proti rodine valiacu sa Európou.

Petičný hárok si môžete stiahnuť TU, finančne nás môžete podporiť TU. Už teraz vám v mene budúcich generácií ĎAKUJEME.

________________________________

AKTUÁLNE OZNAMY

Oznamy 14.03. - 20.03.

___________________________

Farár :
Mgr. Štefan Holubkovič

__________________________
E-mail na farský úrad:

farar@farnostvelkafrankova.sk
____________________________

"Najväčším hriechom dneška je, že ľudia stratili vedomie hriechu."

sv. otec Pius XII.
___________________________